Τα είδη του αλατιού και οι ελληνικές αλυκές
Το αλάτι, βασικό στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής, έχει πολύ περισσότερες μορφές από το συνηθισμένο λευκό που γνωρίζουμε. Μορφές αλατιού και χαρακτηριστικά τους Κοινό μαγειρικό αλάτι Αποτελεί τη βασική επιλογή στα περισσότερα νοικοκυριά. Υφίσταται πλύση και καθαρισμό, ώστε να απομακρυνθούν οι προσμείξεις, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. Καθαρισμένο μαγειρικό αλάτι Πιο επεξεργασμένο από το κοινό, έχει λευκό χρώμα και ελαφρώς θολή διάλυση στο νερό. Περιέχει μικρό ποσοστό μαγνησίου και υγρασίας, ενώ επιτρέπεται να εμπλουτίζεται με ιωδιούχο κάλιο για επιπλέον διατροφική ενίσχυση. Επιτραπέζιο αλάτι Είναι το πιο επεξεργασμένο είδος, με λείο κόκκο και σταθερή υφή. Κατά τη διαδικασία παραγωγής του, προστίθενται αντισυσσωματικοί παράγοντες για να παραμένει στεγνό και ευκολομετάβλητο, ακόμα και σε υγρές συνθήκες. Ιωδιούχο αλάτι Εμπλουτισμένο με ιώδιο, συμβάλλει στην πρόληψη διατροφικών ελλείψεων. Πρέπει να αποθηκεύεται σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(83)
- Αστυνομικά(109)
- Εκπαίδευση(167)
- Εργασία(95)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(485)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(514)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.