Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις ετικέτες των παγωτών που αγοράζουμε
Ας δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η σύνθεση ενός εμπορικού παγωτού και ποιους κωδικούς αξίζει να προσέχουμε. Τα βασικά συστατικά Γαλακτοκομικά προϊόντα Η βάση πολλών παγωτών είναι το γάλα και τα παράγωγά του. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φρέσκο ή αποβουτυρωμένο γάλα, γάλα σε σκόνη, εβαπορέ, κρέμα γάλακτος ή ορό γάλακτος. Όλα αυτά εντάσσονται στις προβλέψεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (Κ.Τ.Π.). Πόσιμο νερό Χρησιμοποιείται για τη διάλυση ή αραίωση υλικών και πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για πόσιμο νερό. Λίπη και έλαια Στα παγωτά μπορούν να περιλαμβάνονται ζωικά λίπη ή φυτικά έλαια, όπως ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή βούτυρο. Ο τύπος και η ποιότητά τους επηρεάζουν τη γεύση και την υφή. Γλυκαντικές ύλες Περιλαμβάνουν ζάχαρη, γλυκόζη, φρουκτόζη, σιρόπια ή ακόμη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως ασπαρτάμη ή σακχαρίνη. Αυγά και παράγωγα Σε πολλά παγωτά προστίθενται αυγά, ολόκληρα ή σε μορφή σκόνης, κυρίως για λόγους υφής...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(73)
- Αστυνομικά(119)
- Εκπαίδευση(151)
- Εργασία(89)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(520)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(473)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.