πριν από  1 ημέρα 0 ώρα

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Λίγα υλικά, καθόλου περιττά - μόνο γεύση και νοσταλγία Τα τηγανόψωμα δεν είναι απλώς ένα ακόμα φαγητό - είναι φορείς μνήμης και συναισθήματος. Με την απλότητα των υλικών τους και τη θαλπωρή που αποπνέουν, φέρνουν στο νου σκηνές από μια άλλη εποχή: μυρωδιές που ξεπηδούν από παλιές κουζίνες, εικόνες από χέρια πασπαλισμένα με αλεύρι και στιγμές κοινής απόλαυσης γύρω από ένα τραπέζι. Γλυκά ή αλμυρά, παραμένουν πιστά στη γεύση της αυθεντικότητας, λειτουργώντας ως γευστικές γέφυρες που ενώνουν γενιές. Είναι η υπενθύμιση ότι κάποιες χαρές -όπως το φούσκωμα ενός ζυμαριού στο τηγάνι- δεν χρειάζονται πολλά για να είναι πολύτιμες.Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 1 νωπή μαγιά (όσο ένα καρύδι) 1 κουταλάκι αλάτι ½ φλιτζάνι ζάχαρη Λίγο λάδι 2 κούπες χλιαρό νερό Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation