Τηγανόψωμα: Αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη
Λίγα υλικά, καθόλου περιττά - μόνο γεύση και νοσταλγία Τα τηγανόψωμα δεν είναι απλώς ένα ακόμα φαγητό - είναι φορείς μνήμης και συναισθήματος. Με την απλότητα των υλικών τους και τη θαλπωρή που αποπνέουν, φέρνουν στο νου σκηνές από μια άλλη εποχή: μυρωδιές που ξεπηδούν από παλιές κουζίνες, εικόνες από χέρια πασπαλισμένα με αλεύρι και στιγμές κοινής απόλαυσης γύρω από ένα τραπέζι. Γλυκά ή αλμυρά, παραμένουν πιστά στη γεύση της αυθεντικότητας, λειτουργώντας ως γευστικές γέφυρες που ενώνουν γενιές. Είναι η υπενθύμιση ότι κάποιες χαρές -όπως το φούσκωμα ενός ζυμαριού στο τηγάνι- δεν χρειάζονται πολλά για να είναι πολύτιμες.Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 1 νωπή μαγιά (όσο ένα καρύδι) 1 κουταλάκι αλάτι ½ φλιτζάνι ζάχαρη Λίγο λάδι 2 κούπες χλιαρό νερό Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(33)
- Άμυνα(65)
- Αστυνομικά(98)
- Εκπαίδευση(195)
- Εργασία(98)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(494)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(603)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.