Το φρούτο που βοηθά στη μείωση του επικίνδυνου κοιλιακού λίπους
Το αβοκάντο, πέρα από την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή θρεπτική του αξία, φαίνεται πως κρύβει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Η έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, εστίασε σε 105 ενήλικες με αυξημένο σωματικό βάρος ή παχυσαρκία. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά ένα γεύμα που περιείχε αβοκάντο για διάστημα 12 εβδομάδων. Στόχος της μελέτης δεν ήταν η απώλεια κιλών, αλλά η επίδραση του αβοκάντο στην κατανομή και αποθήκευση του σωματικού λίπους. Τα ευρήματα έδειξαν πως οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά αβοκάντο παρουσίασαν σημαντική μείωση του σπλαχνικού λίπους, του τύπου λίπους που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, μειώθηκε και η αναλογία σπλαχνικού προς υποδόριο λίπος, κάτι που θεωρείται θετική εξέλιξη για την υγεία. Αντιθέτως, στους άνδρες της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(83)
- Αστυνομικά(109)
- Εκπαίδευση(167)
- Εργασία(95)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(485)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(514)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.