πριν από  5 ώρες 53 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το αβοκάντο, πέρα από την ιδιαίτερη γεύση και την υψηλή θρεπτική του αξία, φαίνεται πως κρύβει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Η έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, εστίασε σε 105 ενήλικες με αυξημένο σωματικό βάρος ή παχυσαρκία. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά ένα γεύμα που περιείχε αβοκάντο για διάστημα 12 εβδομάδων. Στόχος της μελέτης δεν ήταν η απώλεια κιλών, αλλά η επίδραση του αβοκάντο στην κατανομή και αποθήκευση του σωματικού λίπους. Τα ευρήματα έδειξαν πως οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά αβοκάντο παρουσίασαν σημαντική μείωση του σπλαχνικού λίπους, του τύπου λίπους που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, μειώθηκε και η αναλογία σπλαχνικού προς υποδόριο λίπος, κάτι που θεωρείται θετική εξέλιξη για την υγεία. Αντιθέτως, στους άνδρες της...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation