πριν από  6 ώρες 12 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι ειδικοί προειδοποιούν: η αποθήκευση φαγητού απευθείας στην κατσαρόλα μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση και να επιταχύνει την ανάπτυξη βακτηρίων Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι; Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Environmental Sciences Europe δείχνει ότι ορισμένα μέταλλα, όπως το αλουμίνιο, μπορούν να αντιδράσουν με φαγητά που περιέχουν όξινες σάλτσες (π.χ. ντομάτας ή λεμονιού), αλλοιώνοντας τη γεύση και απελευθερώνοντας ουσίες βλαβερές για την υγεία σε βάθος χρόνου. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), το μέγεθος της κατσαρόλας δεν επιτρέπει την ομοιόμορφη ψύξη. Έτσι, τμήματα του φαγητού παραμένουν για αρκετή ώρα σε θερμοκρασίες μεταξύ 5°C και 60°C, τη λεγόμενη "ζώνη κινδύνου" όπου τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο τροφικών λοιμώξεων, ιδιαίτερα αν το φαγητό μείνει στο ψυγείο για περισσότερες από δύο ημέρες. Πώς να αποθηκεύετε σωστά το φαγητό Για να παραμείνουν τα τρόφιμα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation