Το κάνεις κι εσύ; Το λάθος με την κατσαρόλα που καταστρέφει το φαγητό στο ψυγείο
Οι ειδικοί προειδοποιούν: η αποθήκευση φαγητού απευθείας στην κατσαρόλα μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση και να επιταχύνει την ανάπτυξη βακτηρίων Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι; Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Environmental Sciences Europe δείχνει ότι ορισμένα μέταλλα, όπως το αλουμίνιο, μπορούν να αντιδράσουν με φαγητά που περιέχουν όξινες σάλτσες (π.χ. ντομάτας ή λεμονιού), αλλοιώνοντας τη γεύση και απελευθερώνοντας ουσίες βλαβερές για την υγεία σε βάθος χρόνου. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), το μέγεθος της κατσαρόλας δεν επιτρέπει την ομοιόμορφη ψύξη. Έτσι, τμήματα του φαγητού παραμένουν για αρκετή ώρα σε θερμοκρασίες μεταξύ 5°C και 60°C, τη λεγόμενη "ζώνη κινδύνου" όπου τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο τροφικών λοιμώξεων, ιδιαίτερα αν το φαγητό μείνει στο ψυγείο για περισσότερες από δύο ημέρες. Πώς να αποθηκεύετε σωστά το φαγητό Για να παραμείνουν τα τρόφιμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(30)
- Άμυνα(23)
- Αστυνομικά(23)
- Εκπαίδευση(276)
- Εργασία(30)
- Θρησκεία(18)
- Κοινωνία(585)
- Νομικά(9)
- Ομογένεια(5)
- Πολιτική(694)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.