Το μυστικό των σεφ: Διπλό αλάτι για την τέλεια σούπα
Οι επαγγελματίες μάγειρες έχουν έναν απλό αλλά απαράβατο κανόνα για να εξασφαλίζουν σταθερή γεύση: προσθέτουν αλάτι δύο φορές. Γιατί οι σεφ χρησιμοποιούν δύο δόσεις αλατιού Η πρώτη προσθήκη αλατιού γίνεται νωρίς, κατά το μαγείρεμα των λαχανικών και των πρωτεϊνών, για να ενισχυθεί η βάση της σούπας. Το αλάτι βοηθά τα αρωματικά συστατικά να απελευθερώσουν τη γλυκύτητα και την υγρασία τους, κάνοντας τα λαχανικά και το κρέας πιο νόστιμα. Η δεύτερη δόση προστίθεται στο τέλος, για να ρυθμιστεί η γεύση σύμφωνα με το πώς την αντιλαμβάνεται ο ουρανίσκος. Καθώς η σούπα σιγοβράζει, τα αμυλώδη συστατικά απορροφούν αλάτι, το λίπος μπορεί να το καλύψει, και η εξάτμιση συμπυκνώνει τις γεύσεις. Έτσι, η τελική δόση διασφαλίζει ισορροπία. Πώς να εφαρμόσετε τον κανόνα στο σπίτι Στάδιο αρωμάτων: Όταν σοτάρετε κρεμμύδια, καρότα, σέλινο ή μανιτάρια, προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά λίτρο υγρού. Αφήστε το να διαλυθεί και να ενσωματωθεί.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(30)
- Αστυνομικά(24)
- Εκπαίδευση(176)
- Εργασία(38)
- Θρησκεία(12)
- Κοινωνία(604)
- Νομικά(20)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(538)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.