πριν από  9 ώρες 55 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι επαγγελματίες μάγειρες έχουν έναν απλό αλλά απαράβατο κανόνα για να εξασφαλίζουν σταθερή γεύση: προσθέτουν αλάτι δύο φορές. Γιατί οι σεφ χρησιμοποιούν δύο δόσεις αλατιού Η πρώτη προσθήκη αλατιού γίνεται νωρίς, κατά το μαγείρεμα των λαχανικών και των πρωτεϊνών, για να ενισχυθεί η βάση της σούπας. Το αλάτι βοηθά τα αρωματικά συστατικά να απελευθερώσουν τη γλυκύτητα και την υγρασία τους, κάνοντας τα λαχανικά και το κρέας πιο νόστιμα. Η δεύτερη δόση προστίθεται στο τέλος, για να ρυθμιστεί η γεύση σύμφωνα με το πώς την αντιλαμβάνεται ο ουρανίσκος. Καθώς η σούπα σιγοβράζει, τα αμυλώδη συστατικά απορροφούν αλάτι, το λίπος μπορεί να το καλύψει, και η εξάτμιση συμπυκνώνει τις γεύσεις. Έτσι, η τελική δόση διασφαλίζει ισορροπία. Πώς να εφαρμόσετε τον κανόνα στο σπίτι Στάδιο αρωμάτων: Όταν σοτάρετε κρεμμύδια, καρότα, σέλινο ή μανιτάρια, προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά λίτρο υγρού. Αφήστε το να διαλυθεί και να ενσωματωθεί.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation