πριν από  1 ημέρα 2 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι περισσότεροι, μόλις τελειώσουν το βράσιμο των μακαρονιών, τα στραγγίζουν κατευθείαν στον νεροχύτη. Κι όμως, εκείνη η συνήθεια κρύβει ένα μικρό γαστρονομικό λάθος. Το νερό που πετάμε είναι πολύ πιο χρήσιμο απ' όσο φανταζόμαστε. Το θολό νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά είναι γεμάτο άμυλο, ένα φυσικό μαγικό συστατικό που μπορεί να απογειώσει τη σάλτσα σας. Όταν τα μακαρόνια βράζουν, απελευθερώνουν άμυλο, το οποίο μετατρέπει το νερό σε ένα ελαφρώς παχύρρευστο υγρό. Αυτό το αμυλώδες νερό λειτουργεί ως φυσικός γαλακτωματοποιητής, βοηθώντας τα λιπαρά (όπως το λάδι, το βούτυρο ή το τυρί) να ενωθούν με τα υπόλοιπα συστατικά. Το αποτέλεσμα; Μια σάλτσα λεία, βελούδινη και δεμένη, χωρίς να χρειαστείτε αλεύρι, κρέμα ή άλλα πηκτικά. Επιπλέον, το νερό των μακαρονιών βοηθά τη σάλτσα να αγκαλιάσει καλύτερα κάθε ζυμαρικό. Πόσες φορές δεν έχετε δει τη σάλτσα να μένει στον πάτο του πιάτου; Λίγες κουταλιές από το νερό του βρασμού είναι αρκετές για να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation