Το μυστικό των σεφ: Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τα μακαρόνια
Οι περισσότεροι, μόλις τελειώσουν το βράσιμο των μακαρονιών, τα στραγγίζουν κατευθείαν στον νεροχύτη. Κι όμως, εκείνη η συνήθεια κρύβει ένα μικρό γαστρονομικό λάθος. Το νερό που πετάμε είναι πολύ πιο χρήσιμο απ' όσο φανταζόμαστε. Το θολό νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά είναι γεμάτο άμυλο, ένα φυσικό μαγικό συστατικό που μπορεί να απογειώσει τη σάλτσα σας. Όταν τα μακαρόνια βράζουν, απελευθερώνουν άμυλο, το οποίο μετατρέπει το νερό σε ένα ελαφρώς παχύρρευστο υγρό. Αυτό το αμυλώδες νερό λειτουργεί ως φυσικός γαλακτωματοποιητής, βοηθώντας τα λιπαρά (όπως το λάδι, το βούτυρο ή το τυρί) να ενωθούν με τα υπόλοιπα συστατικά. Το αποτέλεσμα; Μια σάλτσα λεία, βελούδινη και δεμένη, χωρίς να χρειαστείτε αλεύρι, κρέμα ή άλλα πηκτικά. Επιπλέον, το νερό των μακαρονιών βοηθά τη σάλτσα να αγκαλιάσει καλύτερα κάθε ζυμαρικό. Πόσες φορές δεν έχετε δει τη σάλτσα να μένει στον πάτο του πιάτου; Λίγες κουταλιές από το νερό του βρασμού είναι αρκετές για να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(32)
- Άμυνα(29)
- Αστυνομικά(37)
- Εκπαίδευση(222)
- Εργασία(50)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(636)
- Νομικά(23)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(618)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.