Το όσπριο-σύμμαχος της υγείας
Τα φασόλια αποτελούν μία από τις πιο πολύτιμες τροφές της μεσογειακής διατροφής, ωστόσο πολλοί τα αποφεύγουν λόγω του φουσκώματος που συχνά προκαλούν. Η Δρ. Mopelola Adeyemo, κλινική διατροφολόγος στο UCLA Health, τονίζει πως τα φασόλια είναι μια ξεχωριστή κατηγορία υπερτροφής, αφού προσφέρουν ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας φυτική πρωτείνη και σύνθετους υδατάνθρακες. Μόλις μισό φλιτζάνι μαύρα φασόλια καλύπτει περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι σε καλύτερη λειτουργία του πεπτικού και ρύθμιση του σακχάρου. Εκτός από φυτικές ίνες, τα φασόλια είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, αλλά και σε σημαντικά θρεπτικά στοιχεία όπως χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Σύμφωνα με μελέτες, η συστηματική κατανάλωση φασολιών συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, μειωμένο σωματικό βάρος και μικρότερη περιφέρεια μέσης. Επιπλέον, οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(18)
- Αστυνομικά(13)
- Εκπαίδευση(160)
- Εργασία(65)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(424)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(496)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.