πριν από  1 ημέρα 17 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το ερώτημα που προκύπτει είναι: είναι όντως όλα τα "στραγγιστά" που βρίσκουμε στο ράφι γιαούρτι; Το γιαούρτι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής διατροφής. Ωστόσο, πίσω από τις ετικέτες κρύβονται συχνά παρεξηγήσεις. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: είναι όντως όλα τα "στραγγιστά" που βρίσκουμε στο ράφι γιαούρτι;Τι ορίζει η νομοθεσία για το γιαούρτι Σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως γνήσιο γιαούρτι πρέπει: Να παρασκευάζεται αποκλειστικά από νωπό γάλα (αγελαδινό, πρόβειο, γίδινο ή βουβαλινό). Να ζυμώνεται με φυσικές καλλιέργειες (Streptococcus thermophilus και Lactobacillus bulgaricus). Να μην περιέχει πρόσθετα όπως γλυκαντικά, αρώματα ή σταθεροποιητές. Να έχει ελάχιστη περιεκτικότητα σε πρωτείνη 3,2% για αγελαδινό/γίδινο και 5,5% για πρόβειο. Αντίθετα, προϊόντα που φτιάχνονται από σκόνη γάλακτος ή περιέχουν πρόσθετα χαρακτηρίζονται ως επιδόρπια ή εδέσματα γιαουρτιού και όχι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation