Το στραγγιστό που αγοράζουμε δεν είναι πάντα γιαούρτι; Τότε τι είναι;
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: είναι όντως όλα τα "στραγγιστά" που βρίσκουμε στο ράφι γιαούρτι; Το γιαούρτι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής διατροφής. Ωστόσο, πίσω από τις ετικέτες κρύβονται συχνά παρεξηγήσεις. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: είναι όντως όλα τα "στραγγιστά" που βρίσκουμε στο ράφι γιαούρτι;Τι ορίζει η νομοθεσία για το γιαούρτι Σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως γνήσιο γιαούρτι πρέπει: Να παρασκευάζεται αποκλειστικά από νωπό γάλα (αγελαδινό, πρόβειο, γίδινο ή βουβαλινό). Να ζυμώνεται με φυσικές καλλιέργειες (Streptococcus thermophilus και Lactobacillus bulgaricus). Να μην περιέχει πρόσθετα όπως γλυκαντικά, αρώματα ή σταθεροποιητές. Να έχει ελάχιστη περιεκτικότητα σε πρωτείνη 3,2% για αγελαδινό/γίδινο και 5,5% για πρόβειο. Αντίθετα, προϊόντα που φτιάχνονται από σκόνη γάλακτος ή περιέχουν πρόσθετα χαρακτηρίζονται ως επιδόρπια ή εδέσματα γιαουρτιού και όχι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(64)
- Άμυνα(30)
- Αστυνομικά(27)
- Εκπαίδευση(299)
- Εργασία(32)
- Θρησκεία(10)
- Κοινωνία(544)
- Νομικά(17)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(725)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.