Τσάι, μούρα και μαύρη σοκολάτα: Οι "σύμμαχοι" της μακροζωίας σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων Queen's του Μπέλφαστ, η κατανάλωση ποικιλίας τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή συνδέεται με καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα φλαβονοειδή, που απαντώνται κυρίως σε φυτικά τρόφιμα όπως το τσάι, τα μήλα, τα σταφύλια, τα βατόμουρα, οι φράουλες και η μαύρη σοκολάτα, φαίνεται να δρουν προστατευτικά ενάντια σε χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης τύπου 2, καρκίνος και διάφορες νευρολογικές διαταραχές. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Food, παρακολούθησε πάνω από 120.000 άτομα ηλικίας 40 έως 70 ετών για περισσότερο από 10 χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι πως η ποικιλία στην κατανάλωση φλαβονοειδών, και όχι μόνο η ποσότητα, προσφέρει επιπλέον προστασία στην υγεία. Με άλλα λόγια, το να καταναλώνουμε διαφορετικές πηγές φλαβονοειδών είναι πιο ωφέλιμο από το να καταναλώνουμε απλώς μεγάλες ποσότητες μίας μόνο πηγής. Ο καθηγητής Aedin...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(75)
- Αστυνομικά(91)
- Εκπαίδευση(159)
- Εργασία(87)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(378)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(488)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.