πριν από  4 ώρες 46 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων Queen's του Μπέλφαστ, η κατανάλωση ποικιλίας τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή συνδέεται με καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα φλαβονοειδή, που απαντώνται κυρίως σε φυτικά τρόφιμα όπως το τσάι, τα μήλα, τα σταφύλια, τα βατόμουρα, οι φράουλες και η μαύρη σοκολάτα, φαίνεται να δρουν προστατευτικά ενάντια σε χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης τύπου 2, καρκίνος και διάφορες νευρολογικές διαταραχές. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Food, παρακολούθησε πάνω από 120.000 άτομα ηλικίας 40 έως 70 ετών για περισσότερο από 10 χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι πως η ποικιλία στην κατανάλωση φλαβονοειδών, και όχι μόνο η ποσότητα, προσφέρει επιπλέον προστασία στην υγεία. Με άλλα λόγια, το να καταναλώνουμε διαφορετικές πηγές φλαβονοειδών είναι πιο ωφέλιμο από το να καταναλώνουμε απλώς μεγάλες ποσότητες μίας μόνο πηγής. Ο καθηγητής Aedin...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation