Τζατζίκι: Η συνταγή για το απόλυτο ελληνικό συνοδευτικό
Το τζατζίκι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, δροσερό, αρωματικό και πεντανόστιμο, δεν λείπει ποτέ από κανένα τραπέζι. Υλικά: 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.) 1 αγγούρι 2-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 2 κ.σ. ξίδι 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος λίγο ψιλοκομμένος δυόσμος αλάτι Εκτέλεση: Η επιτυχία του τζατζικιού κρύβεται στην υφή και στη σωστή ισορροπία γεύσεων. Ξεκινάμε τρίβοντας το αγγούρι κάθετα στον τρίφτη, αποφεύγοντας τη μαλακή του καρδιά. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ιδρώσει. Έπειτα, το στύβουμε πολύ καλά, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα υγρά του, μια καθαρή πετσέτα μπορεί να βοηθήσει για πιο αποτελεσματικό στύψιμο. Έτσι θα διατηρηθεί η κρεμώδης υφή του τζατζικιού. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(32)
- Άμυνα(29)
- Αστυνομικά(37)
- Εκπαίδευση(222)
- Εργασία(50)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(636)
- Νομικά(23)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(618)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.