πριν από  3 ημέρες 0 ώρα

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Για χρόνια η μαργαρίνη είχε χαρακτηριστεί απαγορευμένη τροφή, κυρίως λόγω της παλιάς της σύνθεσης που περιείχε τρανς λιπαρά. Ωστόσο, οι σύγχρονες εκδοχές της έχουν αλλάξει ριζικά και πλέον οι διατροφολόγοι τη θεωρούν ασφαλή επιλογή ακόμη και για όσους προσπαθούν να ρυθμίσουν τη χοληστερίνη τους. Τα λίπη και τα έλαια αποτελούν κεντρικό ζήτημα στη διατροφή εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι όμως όλα τα λίπη ίδια: ορισμένα αυξάνουν τα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης, ενώ άλλα βοηθούν στη μείωσή της και προστατεύουν την καρδιά. Η χοληστερόλη είναι ένα φυσικό συστατικό που παράγεται από το ήπαρ και υπάρχει σε πολλά τρόφιμα. Όταν όμως τα επίπεδά της αυξηθούν υπερβολικά, δημιουργούνται λιπαρές εναποθέσεις στα αγγεία που με τον χρόνο μπορούν να προκαλέσουν στένωση ή ακόμα και απόφραξη. Η μαργαρίνη τότε και τώρα Η κακή φήμη της μαργαρίνης οφείλεται κυρίως στα τρανς λιπαρά που περιείχαν οι παλαιότερες εκδοχές της. Αυτά τα λίπη συνδέονται με...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation