Υδράργυρος στη διατροφή: Ποια ψάρια είναι ασφαλή και ποια όχι
Δεν είναι μόνο ο τόνος: Αυτές είναι οι τροφές που είναι υψηλές σε υδράργυρο Η κατανάλωση ψαριών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, όμως ορισμένα είδη ενδέχεται να κρύβουν μια σιωπηλή απειλή: τον υδράργυρο. Ποιες τροφές θεωρούνται ασφαλέστερες και ποιες χρειάζονται προσοχή;Υδράργυρος στη θάλασσα: Ένας αόρατος ρυπαντής Ο υδράργυρος, ένα βαρύ μέταλλο που βρίσκεται στο περιβάλλον είτε φυσικά είτε λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας (π.χ. βιομηχανικά απόβλητα), τείνει να συσσωρεύεται στους θαλάσσιους οργανισμούς. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις εντοπίζονται στα μεγάλα αρπακτικά ψάρια, καθώς βρίσκονται ψηλά στην τροφική αλυσίδα και καταναλώνουν μικρότερα είδη που περιέχουν ήδη υδράργυρο. Συνεπώς, το μέγεθος, το είδος και η θέση κάθε οργανισμού στο θαλάσσιο οικοσύστημα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποσότητα του υδραργύρου που καταλήγει στο πιάτο μας.Τα ψάρια με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο Ορισμένα θαλάσσια είδη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(29)
- Άμυνα(17)
- Αστυνομικά(28)
- Εκπαίδευση(203)
- Εργασία(59)
- Θρησκεία(19)
- Κοινωνία(501)
- Νομικά(18)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(815)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.