Υψηλή χοληστερίνη: Μπορώ να τρώω σολομό;
Ποια είναι η ασφαλής ποσότητα και ποιοι τρόποι μαγειρέματος προτείνονται Για όσους αντιμετωπίζουν υψηλή χοληστερίνη, η διατροφή αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διαχείριση της κατάστασης - σε συνδυασμό πάντα με τη σωματική άσκηση. Μια συχνή απορία αφορά στον σολομό: επιτρέπεται ή όχι; Η απάντηση των ειδικών είναι καθησυχαστική: ο σολομός όχι μόνο δεν θεωρείται τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά αντίθετα, μπορεί να ωφελήσει την καρδιαγγειακή υγεία. Ο σολομός είναι πλούσιος σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της "κακής" LDL χοληστερόλης και στη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και του εγκεφάλου. Παράλληλα, προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτείνη και είναι φυσικά χαμηλός σε κορεσμένα λιπαρά, σε αντίθεση με πολλά άλλα ζωικά προϊόντα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, 100 γραμμάρια ωμού σολομού (είτε εκτροφής είτε άγριου) περιέχουν περίπου 60 mg χοληστερόλης, ποσότητα που θεωρείται χαμηλή.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(12)
- Άμυνα(40)
- Αστυνομικά(26)
- Εκπαίδευση(274)
- Εργασία(80)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(550)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(769)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.