πριν από  10 ώρες 0 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ποια είναι η ασφαλής ποσότητα και ποιοι τρόποι μαγειρέματος προτείνονται Για όσους αντιμετωπίζουν υψηλή χοληστερίνη, η διατροφή αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διαχείριση της κατάστασης - σε συνδυασμό πάντα με τη σωματική άσκηση. Μια συχνή απορία αφορά στον σολομό: επιτρέπεται ή όχι; Η απάντηση των ειδικών είναι καθησυχαστική: ο σολομός όχι μόνο δεν θεωρείται τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά αντίθετα, μπορεί να ωφελήσει την καρδιαγγειακή υγεία. Ο σολομός είναι πλούσιος σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της "κακής" LDL χοληστερόλης και στη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και του εγκεφάλου. Παράλληλα, προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτείνη και είναι φυσικά χαμηλός σε κορεσμένα λιπαρά, σε αντίθεση με πολλά άλλα ζωικά προϊόντα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, 100 γραμμάρια ωμού σολομού (είτε εκτροφής είτε άγριου) περιέχουν περίπου 60 mg χοληστερόλης, ποσότητα που θεωρείται χαμηλή.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation