Διατροφή: Γιατί τρώμε από άγχος και πώς να το διαχειριστούμε, χρήσιμες συμβουλές
Σε περιόδους έντασης, όπως εξετάσεις, deadlines ή προσωπικές δυσκολίες, πολλοί από εμάς στρεφόμαστε στο φαγητό σαν μια βολική και άμεση πηγή ανακούφισης. Γιατί συμβαίνει αυτό. Πώς να το διαχειριστούμε. Χρήσιμες συμβουλές 02 Μάι. 2025 17:15 Μαρία Μπέλμπα Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ανοίγει το ψυγείο χωρίς να πεινάει πραγματικά; Ή να τρώει ένα πακέτο μπισκότα μετά από μια αγχωτική μέρα; Αν ναι, τότε έχεις βιώσει τη συναισθηματική πείνα - μια πολύ συχνή συμπεριφορά που συνδέει το άγχος με τη διατροφή. Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό και, κυρίως, πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε.Τι είναι το "άγχος φαγητού"; Η συναισθηματική κατανάλωση τροφής (emotional eating) είναι όταν τρώμε όχι επειδή πεινάμε, αλλά επειδή νιώθουμε ένταση, πίεση, βαρεμάρα ή στεναχώρια. Το φαγητό - και ιδιαίτερα τα γλυκά ή οι υδατάνθρακες - μας προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση, καθώς αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης της "καλής διάθεσης". Το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.