πριν από  4 ώρες 36 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το κυπριακό κλέφτικο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που ξεχωρίζει για την απλότητά του και την πλούσια γεύση του. Παρασκευάζεται με αρνί μαριναρισμένο σε λεμόνι, σκόρδο, ρίγανη και δεντρολίβανο και ψήνεται αργά, τυλιγμένο σε λαδόκολλα, μέχρι να γίνει εξαιρετικά τρυφερό. Συνοδεύεται συνήθως με πατάτες που απορροφούν τα αρώματα και τους χυμούς του κρέατος. Το όνομά του προέρχεται από την εποχή των κλεφτών, που έψηναν το φαγητό κρυφά, μέσα στη γη. Το κλέφτικο αποτελεί σήμερα αγαπημένο κυριακάτικο πιάτο στην Κύπρο και σύμβολο της κυπριακής φιλοξενίας.Υλικά (για 4-6 μερίδες)2 κιλά αρνί (ιδανικά μπούτι ή σπάλα, με κόκαλο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια)5 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε τέταρτα)3-4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)Χυμός από 2 λεμόνια1/3 φλ. ελαιόλαδο1 κ.σ. ρίγανη ξερή1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κ.γ. αποξηραμένο)Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΛαδόκολλα & αλουμινόχαρτο ή μεγάλο πήλινο/σκεπαστό ταψίΕκτέλεση ΜαρινάρισμαΒάζεις το αρνί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Αθλητισμός
    Palo presentation