Κυπριακό κλέφτικο (αρνί ψημένο σε λαδόκολλα)
Το κυπριακό κλέφτικο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που ξεχωρίζει για την απλότητά του και την πλούσια γεύση του. Παρασκευάζεται με αρνί μαριναρισμένο σε λεμόνι, σκόρδο, ρίγανη και δεντρολίβανο και ψήνεται αργά, τυλιγμένο σε λαδόκολλα, μέχρι να γίνει εξαιρετικά τρυφερό. Συνοδεύεται συνήθως με πατάτες που απορροφούν τα αρώματα και τους χυμούς του κρέατος. Το όνομά του προέρχεται από την εποχή των κλεφτών, που έψηναν το φαγητό κρυφά, μέσα στη γη. Το κλέφτικο αποτελεί σήμερα αγαπημένο κυριακάτικο πιάτο στην Κύπρο και σύμβολο της κυπριακής φιλοξενίας.Υλικά (για 4-6 μερίδες)2 κιλά αρνί (ιδανικά μπούτι ή σπάλα, με κόκαλο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια)5 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε τέταρτα)3-4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)Χυμός από 2 λεμόνια1/3 φλ. ελαιόλαδο1 κ.σ. ρίγανη ξερή1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κ.γ. αποξηραμένο)Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΛαδόκολλα & αλουμινόχαρτο ή μεγάλο πήλινο/σκεπαστό ταψίΕκτέλεση ΜαρινάρισμαΒάζεις το αρνί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Αθλητισμός
- cycling(0)
- mediterraneangames(0)
- olympicgames(0)
- sailing(0)
- Άλλα αθλήματα(30)
- Αυτοκίνητο(2)
- Βόλεϊ(13)
- Θαλάσσια σπορ(7)
- Μπάσκετ(326)
- Ποδόσφαιρο(727)
- Στίβος(0)
- Στοίχημα(4)
- Τένις(16)
- Υδατοσφαίριση(15)
- Χειροσφαίριση(8)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.