πριν από  6 ώρες 39 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Penn State αποκαλύπτει ότι η διακριτική προσθήκη καυτερής πιπεριάς στα γεύματα μπορεί να μειώσει την ποσότητα φαγητού και θερμίδων που καταναλώνουμε, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τη γεύση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και μια ήπια δόση "καυστικότητας" επιβραδύνει το ρυθμό κατανάλωσης του φαγητού, ενισχύοντας το αίσθημα κορεσμού. Η έρευνα, υπό την καθοδήγηση της ειδικού στη διατροφή δρα Paige Cunningham, παρακολούθησε 130 ενήλικες που κατανάλωσαν δύο πιάτα - chili με μοσχάρι ή κοτόπουλο tikka masala - σε δύο εκδοχές: ήπια και πικάντικη. Η καυτερή γεύση επιτεύχθηκε με ακριβείς αναλογίες καυτερής και γλυκιάς πάπρικας, χωρίς να αλλοιώνεται η βασική γευστική ταυτότητα των πιάτων.Λιγότερες μπουκιές Χάρη σε καταγραφή υψηλής ευκρίνειας, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν την πικάντικη εκδοχή έτρωγαν πιο αργά, με μικρότερες μπουκιές και χαμηλότερη ταχύτητα. Το αποτέλεσμα; Κατανάλωσαν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Αθλητισμός
    Palo presentation