Θέλεις να τρως λιγότερο χωρίς να νιώθεις ότι στερείσαι; Αυτό το μπαχαρικό σου δίνει τη λύση
Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Penn State αποκαλύπτει ότι η διακριτική προσθήκη καυτερής πιπεριάς στα γεύματα μπορεί να μειώσει την ποσότητα φαγητού και θερμίδων που καταναλώνουμε, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τη γεύση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και μια ήπια δόση "καυστικότητας" επιβραδύνει το ρυθμό κατανάλωσης του φαγητού, ενισχύοντας το αίσθημα κορεσμού. Η έρευνα, υπό την καθοδήγηση της ειδικού στη διατροφή δρα Paige Cunningham, παρακολούθησε 130 ενήλικες που κατανάλωσαν δύο πιάτα - chili με μοσχάρι ή κοτόπουλο tikka masala - σε δύο εκδοχές: ήπια και πικάντικη. Η καυτερή γεύση επιτεύχθηκε με ακριβείς αναλογίες καυτερής και γλυκιάς πάπρικας, χωρίς να αλλοιώνεται η βασική γευστική ταυτότητα των πιάτων.Λιγότερες μπουκιές Χάρη σε καταγραφή υψηλής ευκρίνειας, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν την πικάντικη εκδοχή έτρωγαν πιο αργά, με μικρότερες μπουκιές και χαμηλότερη ταχύτητα. Το αποτέλεσμα; Κατανάλωσαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Αθλητισμός
- cycling(0)
- mediterraneangames(0)
- olympicgames(0)
- sailing(0)
- Άλλα αθλήματα(42)
- Αυτοκίνητο(1)
- Βόλεϊ(35)
- Θαλάσσια σπορ(7)
- Μπάσκετ(448)
- Ποδόσφαιρο(658)
- Στίβος(6)
- Στοίχημα(6)
- Τένις(13)
- Υδατοσφαίριση(14)
- Χειροσφαίριση(2)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.