Τους πήραμε φαλάγγι! Οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες ξεπέρασαν τις τουρκικές
Εντυπωσιακή χρονιά βιώνει ο κλάδος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καταγράφοντας τις καλύτερες τιμές των τελευταίων δύο δεκαετιών και επιτυγχάνοντας θεαματικές επιδόσεις στις διεθνείς αγορές. Οι εξαγωγές προς το Ισραήλ απογειώθηκαν, την ώρα που η Τουρκία -ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Ελλάδας- βλέπει την παραγωγή της να μειώνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΟΠΥ, Απόστολο Τουραλιά, και τη Lara Barazi-Γερουλάνου, μέλος Δ.Σ. της ΕΛΟΠΥ και πρόεδρο της FEAP, οι τιμές παραγωγού έφτασαν σε ιστορικά υψηλά: 6,2-6,5 ευρώ για την τσιπούρα και 6,8-7 ευρώ για το λαβράκι. Σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση κατά 1-1,5 ευρώ εκτοξεύει την αξία των πωλήσεων, με άνοδο 30%. "Αν φέτος δεν εμφανίσουμε υψηλά κέρδη, δεν θα το καταφέρουμε ποτέ", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τουραλιάς.Η μεγάλη "ψαριά" στο Ισραήλ Με το 85% των πωλήσεων να κατευθύνεται στο εξωτερικό, ο εξαγωγικός χαρακτήρας της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας παραμένει ισχυρός. Το μεγάλο "μπαμ" έγινε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Αθλητισμός
- cycling(0)
- mediterraneangames(0)
- olympicgames(0)
- sailing(0)
- Άλλα αθλήματα(45)
- Αυτοκίνητο(62)
- Βόλεϊ(22)
- Θαλάσσια σπορ(5)
- Μπάσκετ(340)
- Ποδόσφαιρο(904)
- Στίβος(5)
- Στοίχημα(7)
- Τένις(15)
- Υδατοσφαίριση(8)
- Χειροσφαίριση(3)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.