Από αστακό μέχρι φουά γκρα και καπνιστό μπακαλιάρο - Το "μισελενάτο" μενού αστροναύτη στο Διάστημα
Αστακό μπισκ, φουά γκρα και καπνιστό μπακαλιάρο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το μενού της 42χρονης Γαλλίδας αστροναύτη Σοφί Αντονό, που αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2026. Το πλήρες μενού επιμελήθηκε η βραβευμένη σεφ Αν-Σοφί Πικ, κάτοχος δέκα αστεριών Michelin. Σύμφωνα με άρθρο του Guardian το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πατέ από φουά γκρα, γαλλική κρεμμυδόσουπα, κοτόπουλο με φασόλια τόνκα και βελούδινη πολέντα, καθώς και κρέμα σοκολάτας με λουλούδι φουντουκιού cazette. Φαγητό με αυστηρές προδιαγραφές Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) εξηγεί πως το φαγητό στο διάστημα πρέπει να πληροί αυστηρές προδιαγραφές: δεν πρέπει να τρίβεται ή να είναι πολύ βαρύ, ενώ πρέπει να διατηρείται για τουλάχιστον δύο χρόνια. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά καταφθάνουν μόνο με νέες αποστολές ανεφοδιασμού, οπότε τα περισσότερα γεύματα είναι κονσερβοποιημένα, αφυδατωμένα ή σφραγισμένα υπό κενό. Για να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(52)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(149)
- Υγεία(387)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.