πριν από  1 ημέρα 22 ώρες

Naftemporiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ανακαλύφθηκε το πράγμα με την "πιο πικρή γεύση όλων των εποχών", ένα μανιτάρι που σύμφωνα με μελέτη ειδικούς από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου κάνει τη γεύση του λεμονιού να μοιάζει... γλυκιά. Το μανιτάρι Amaropostia stiptica είναι όπως αποδεικνύεται εξαιρετικά πικρό αλλά δεν είναι τοξικό. Η εξαιρετικά δυσάρεστη γεύση του οδήγησε τους ερευνητές στην απόφαση να ερευνήσουν τη μοριακή του σύνθεση. Εντόπισαν τρεις μέχρι πρότινος άγνωστες πικρές χημικές ουσίες μία από τις οποίες μπορεί να είναι η πιο πικρή ουσία που έχει ανακαλυφθεί ποτέ. Με την ονομασία ολιγοπορίνη D, αυτή η χημική ουσία ενεργοποιεί εξειδικευμένους πικρούς υποδοχείς στο στόμα μας, οι οποίοι βοηθούν επίσης στην ανίχνευση φυσικών δηλητηρίων. Αυτή η ένωση είναι τόσο ισχυρή που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα μόνο γραμμάριο της ουσίας διαλυμένο σε ποσότητα νερού ικανή να γεμίσει περίπου 100 μπανιέρες. Το πικρό είναι μία από τις πέντε βασικές γευστικές αισθήσεις, μαζί με...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation