πριν από  9 ώρες 27 λεπτά

Naftemporiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Okayama στην Ιαπωνία ανέπτυξε μια νέα ποικιλία σταφυλιού για κρασί με την ονομασία "Muscat Shiragai". Η ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον επίτιμο καθηγητή Τακούτζι Χοσίνο δημιούργησε τη νέα ποικιλία διασταυρώνοντας το άγριο σταφύλι Shiraga που φύεται μόνο κατά μήκος της λεκάνης του ποταμού Takahashi στην επαρχία Okayama με το γνωστό Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Η νέα ποικιλία έχει υποβληθεί για επίσημη καταχώριση στο Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας (MAFF) και η αίτηση έγινε δεκτή. Ο καθηγητής Hoshino τόνισε ότι στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σταφύλι που ενσωματώνει άγρια γονιδιακά χαρακτηριστικά και η καλλιέργειά του μαζί με την παραγωγή κρασιού να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της περιοχής και τον τουρισμό. Η ανάπτυξη της ποικιλίας ξεκίνησε το 2018 με συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Funao Winery και την πόλη Kurashiki στο πλαίσιο εθνικού προγράμματος ενίσχυσης τοπικών πόρων.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation