Ερευνητές δημιούργησαν νέα ποικιλία σταφυλιού για "γλυκό και γευστικό κρασί".
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Okayama στην Ιαπωνία ανέπτυξε μια νέα ποικιλία σταφυλιού για κρασί με την ονομασία "Muscat Shiragai". Η ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον επίτιμο καθηγητή Τακούτζι Χοσίνο δημιούργησε τη νέα ποικιλία διασταυρώνοντας το άγριο σταφύλι Shiraga που φύεται μόνο κατά μήκος της λεκάνης του ποταμού Takahashi στην επαρχία Okayama με το γνωστό Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Η νέα ποικιλία έχει υποβληθεί για επίσημη καταχώριση στο Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας (MAFF) και η αίτηση έγινε δεκτή. Ο καθηγητής Hoshino τόνισε ότι στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σταφύλι που ενσωματώνει άγρια γονιδιακά χαρακτηριστικά και η καλλιέργειά του μαζί με την παραγωγή κρασιού να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της περιοχής και τον τουρισμό. Η ανάπτυξη της ποικιλίας ξεκίνησε το 2018 με συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Funao Winery και την πόλη Kurashiki στο πλαίσιο εθνικού προγράμματος ενίσχυσης τοπικών πόρων.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(118)
- Υγεία(342)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.