Για πρώτη φορά δημιούργησαν ρεαλιστικό βρώσιμο κοτόπουλο στο εργαστήριο!
Μια νέα, πολλά υποσχόμενη καινοτομία στον τομέα της τεχνητής καλλιέργειας τροφίμων έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, όπου επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν το πιο ρεαλιστικό κοτόπουλο εργαστηρίου μέχρι σήμερα. Η νέα αυτή μορφή καλλιεργημένου κρέατος όχι μόνο αναπαράγει την υφή και δομή του πραγματικού κρέατος, αλλά προσφέρει και έναν βιώσιμο, ηθικό και ασφαλέστερο τρόπο παραγωγής τροφίμων, με σαφή πλεονεκτήματα έναντι της παραδοσιακής πτηνοτροφίας.Από το εργαστήριο στο τραπέζι, χωρίς φάρμες, χωρίς σφαγές Η ομάδα των ερευνητών αξιοποίησε μια πρωτοποριακή τεχνολογία που προσομοιώνει το κυκλοφορικό σύστημα ενός ζωντανού οργανισμού. Μέσω ενός βιοαντιδραστήρα, γνωστού ως Hollow Fiber Bioreactor, κατάφεραν να αναπτύξουν πάνω από 10 γραμμάρια καλλιεργημένου κρέατος, με δομή παρόμοια με αυτή του πραγματικού κοτόπουλου, μια σημαντική πρόοδος σε σχέση με τις προηγούμενες προσπάθειες που περιορίζονταν σε αλεσμένο ή πολτοποιημένο κρέας.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(66)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(138)
- Υγεία(394)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.