πριν από  20 ώρες 27 λεπτά

Techgear.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια νέα, πολλά υποσχόμενη καινοτομία στον τομέα της τεχνητής καλλιέργειας τροφίμων έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, όπου επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν το πιο ρεαλιστικό κοτόπουλο εργαστηρίου μέχρι σήμερα. Η νέα αυτή μορφή καλλιεργημένου κρέατος όχι μόνο αναπαράγει την υφή και δομή του πραγματικού κρέατος, αλλά προσφέρει και έναν βιώσιμο, ηθικό και ασφαλέστερο τρόπο παραγωγής τροφίμων, με σαφή πλεονεκτήματα έναντι της παραδοσιακής πτηνοτροφίας.Από το εργαστήριο στο τραπέζι, χωρίς φάρμες, χωρίς σφαγές Η ομάδα των ερευνητών αξιοποίησε μια πρωτοποριακή τεχνολογία που προσομοιώνει το κυκλοφορικό σύστημα ενός ζωντανού οργανισμού. Μέσω ενός βιοαντιδραστήρα, γνωστού ως Hollow Fiber Bioreactor, κατάφεραν να αναπτύξουν πάνω από 10 γραμμάρια καλλιεργημένου κρέατος, με δομή παρόμοια με αυτή του πραγματικού κοτόπουλου, μια σημαντική πρόοδος σε σχέση με τις προηγούμενες προσπάθειες που περιορίζονταν σε αλεσμένο ή πολτοποιημένο κρέας.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation