Η Τσεχία πρωταθλήτρια στη "διπλωματία της μπίρας"
Το ρολόι δείχνει 10.30 το πρωί. Είκοσι ζυθοποιοί την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ έχουν μόλις λάβει θέσεις και αρχίζουν να απολαμβάνουν τις μπίρες τους. Βρίσκονται στην Τσεχία επίσημοι προσκεκλημένοι του υπουργείου Γεωργίας της χώρας σε ένα πενθήμερο τσεχικής ζυθοποσίας. Εκεί βρέθηκε και το BBC, που ρώτησε τον Λίαμ Τάχενι, έναν ζυθοποιό από τη Νότια Αυστραλία, τι τον εντυπωσίασε περισσότερο στην τσέχικη κουλτούρα της μπίρας. Εκείνος απάντησε χωρίς δισταγμό: "Η γνώση της μπίρας και οτιδήποτε σχετίζεται με την μπίρα εδώ είναι απλά εκπληκτικό. Εδώ οι απλοί άνθρωποι μιλάνε για την μπίρα με τρόπο που σε άλλες χώρες μόνον έμπειροι ζυθοποιοί θα μπορούσαν να μιλήσουν". Η Τσεχική Δημοκρατία - και συγκεκριμένα η Βοημία, η δυτικότερη περιοχή της - είναι εδώ και πολύ καιρό διάσημη για την pivo της. Αλλωστε, οι ντόπιοι παρασκευάζουν αυτή τη μπίρα εδώ τουλάχιστον από το 993 μ.Χ. Οι Τσέχοι καταναλώνουν περισσότερη μπύρα κατά κεφαλήν από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(84)
- Υγεία(295)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.