Καλοκαιρινή λεμονάτη ρεβυθάδα
Η καλοκαιρινή ρεβυθάδα με λεμόνι και δεντρολίβανο είναι ένα ελαφρύ, δροσιστικό πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες. Τα ρεβύθια, αφού μαλακώσουν με μούλιασμα και βράσιμο, σιγομαγειρεύονται με κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη και αρωματικό δεντρολίβανο. Στο τέλος προστίθεται φρέσκος χυμός λεμονιού και ελαιόλαδο, που της δίνουν μοναδική φρεσκάδα. Σερβίρεται χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεία φέτας ή ελιών. Είναι πλούσια σε πρωτείνη, θρεπτική και χορταστική, χωρίς να βαραίνει. Ιδανική επιλογή για χορτοφάγους ή όσους αγαπούν την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας.Υλικά για 4 άτομα500 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από βραδύς)1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1-2 σκελίδες σκόρδο2 φύλλα δάφνης1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο (ή ½ κ.γ. ξερό)Χυμός από 2 λεμόνια60 ml ελαιόλαδο (4 κουταλιές σούπας)Αλάτι, πιπέρι(Προαιρετικά) λίγο ξύσμα λεμονιού, κύμινο ή καυτερό πιπέριΕκτέλεσηΜουλιάζεις τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό με λίγη σόδα (αν θες να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(53)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(146)
- Υγεία(330)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.