πριν από  2 ημέρες 6 ώρες

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η καλοκαιρινή ρεβυθάδα με λεμόνι και δεντρολίβανο είναι ένα ελαφρύ, δροσιστικό πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες. Τα ρεβύθια, αφού μαλακώσουν με μούλιασμα και βράσιμο, σιγομαγειρεύονται με κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη και αρωματικό δεντρολίβανο. Στο τέλος προστίθεται φρέσκος χυμός λεμονιού και ελαιόλαδο, που της δίνουν μοναδική φρεσκάδα. Σερβίρεται χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεία φέτας ή ελιών. Είναι πλούσια σε πρωτείνη, θρεπτική και χορταστική, χωρίς να βαραίνει. Ιδανική επιλογή για χορτοφάγους ή όσους αγαπούν την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας.Υλικά για 4 άτομα500 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από βραδύς)1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1-2 σκελίδες σκόρδο2 φύλλα δάφνης1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο (ή ½ κ.γ. ξερό)Χυμός από 2 λεμόνια60 ml ελαιόλαδο (4 κουταλιές σούπας)Αλάτι, πιπέρι(Προαιρετικά) λίγο ξύσμα λεμονιού, κύμινο ή καυτερό πιπέριΕκτέλεσηΜουλιάζεις τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό με λίγη σόδα (αν θες να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation