πριν από  6 ώρες 23 λεπτά

Techgear.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Medicine στις 20 Μαίου 2025, παρουσιάζει σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια να κατανοήσουμε την επίδραση των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (Ultra-Processed Foods - UPFs) στην ανθρώπινη υγεία. Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, με επικεφαλής την Erikka Loftfield, κατάφεραν να εντοπίσουν συγκεκριμένους βιοδείκτες στα δείγματα αίματος και ούρων, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την ποσότητα ενέργειας που προέρχεται από υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή. Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν πάνω από το μισό των θερμίδων που καταναλώνουν οι μέσοι Αμερικανοί, ωστόσο η ακριβής επίδρασή τους στην υγεία παραμένει ασαφής. Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η δυσκολία στην ακριβή καταγραφή της κατανάλωσης τους, καθώς οι συνήθεις μέθοδοι βασίζονται σε δηλώσεις των ίδιων των ανθρώπων, που συχνά είναι αναξιόπιστες ή ελλιπείς. Στο πλαίσιο αυτής της νέας...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation