Νέο σιτάρι με λιγότερη γλουτένη υπόσχεται γευστικό ψωμί χωρίς τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης
Η γλουτένη είναι αυτή που κάνει το ψωμί αφράτο και την πίτσα λαχταριστή. Για κάποιους όμως, είναι πηγή καθημερινής ταλαιπωρίας. Πιο συγκεκριμένα, περίπου για το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, που πάσχει από μια αυτοάνοση πάθηση, την κοιλιοκάκη. Γι' αυτό και οι ασθενείς αναγκάζονται να ακολουθούν αυστηρή δίαιτα χωρίς γλουτένη, που συχνά κοστίζει ακριβά και δυσκολεύει την καθημερινότητά τους. Η επιστημονική καινοτομία του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Theoretical and Applied Genetics, αναφέρεται ότι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Ντέιβις κατάφεραν να αφαιρέσουν από το σιτάρι μια συγκεκριμένη ομάδα πρωτεϊνών που προκαλεί τις πιο έντονες ανοσολογικές αντιδράσεις σε άτομα με κοιλιοκάκη. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η παρέμβαση δεν επηρέασε καθόλου τη γευστική ποιότητα ή τη δυνατότητα του σιταριού να παράγει ψωμί με σωστή υφή και ελαστικότητα. Όπως διαβάζουμε στο The Brighter...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(46)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(143)
- Υγεία(385)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.