Παραδοσιακά Manti (Μαντί) - Τα "τουρκικά ραβιόλια"
Τα τουρκικά Manti είναι μικρά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά, θυμίζοντας ραβιόλια, και αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα της Τουρκίας. Η λεπτή, σπιτική ζύμη κόβεται σε μικρά τετράγωνα, γεμίζεται με καλομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά και βράζεται απαλά. Το πιάτο ολοκληρώνεται με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι αρωματισμένο με σκόρδο και λιωμένο βούτυρο με πάπρικα ή μπούκοβο. Συχνά πασπαλίζεται και με αποξηραμένο δυόσμο. Είναι ιδανικό για γιορτινό τραπέζι ή ως comfort food, καθώς συνδυάζει απλότητα, πλούσια γεύση και παράδοση. Μπορούν να καταψυχθούν πριν το βράσιμο.Υλικά (για 4 άτομα)Για τη ζύμη2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 250-300 γρ.)1 αυγό½ κ.γ. αλάτι½ φλ. νερό (ή όσο χρειαστεί)Για τη γέμιση250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο½ κ.γ. αλάτι½ κ.γ. πιπέριΓια το σερβίρισμα1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (250 γρ.)1-2 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένες)2 κ.σ. βούτυρο1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβοΑποξηραμένο δυόσμο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τα τουρκικά Manti είναι μικρά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά, θυμίζοντας ραβιόλια, και αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα της Τουρκίας. Η λεπτή, σπιτική ζύμη κόβεται σε μικρά τετράγωνα, γεμίζεται με καλομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά και βράζεται απαλά. Το πιάτο ολοκληρώνεται με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι αρωματισμένο με σκόρδο και λιωμένο βούτυρο με...

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(31)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(98)
- Υγεία(282)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.