Πως επηρεάζει η καφείνη το σωματικό λίπος και τον κίνδυνο για Διαβήτη Τύπου ΙΙ
Μια επιστημονική μελέτη έρχεται να ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ της καφείνης, της μείωσης του σωματικού λίπους και του μειωμένου κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης (το Karolinska Institutet της Σουηδίας, το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και το Imperial College London) ρίχνει νέο φως στον ρόλο της καφείνης στην υγεία και τον μεταβολισμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υψηλότερα επίπεδα καφείνης στο αίμα, όπως προκύπτουν από γενετικούς δείκτες, σχετίζονται με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) και λιγότερο συνολικό σωματικό λίπος. Επιπλέον, τα αυξημένα επίπεδα καφείνης φάνηκε να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, με περίπου το 50% της προστατευτικής επίδρασης να αποδίδεται στη μείωση του σωματικού βάρους. Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης: Γενετικά προβλεπόμενες υψηλότερες συγκεντρώσεις καφείνης στο πλάσμα σχετίστηκαν με χαμηλότερο BMI και μειωμένο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(61)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(138)
- Υγεία(447)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.