Συνταγή για το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς - Κλασικό και λαχταριστό
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής παράδοσης, μια συνταγή που μοσχοβολά παιδικές αναμνήσεις και οικογενειακά τραπέζια. Με τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και σιρόπι που αρωματίζει όλο το σπίτι, αποτελεί το απόλυτο επιδόρπιο για όσους λατρεύουν τα γλυκά ταψιού. Είτε το φτιάχνεις για γιορτή, είτε για κυριακάτικη απόλαυση, το γαλακτομπούρεκο έχει εκείνη τη μαγική ικανότητα να συγκεντρώνει γύρω του όσους αγαπάς. Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή βήμα-βήμα, όπως ακριβώς την εμπιστεύονται οι παλιές νοικοκυρές - για ένα αποτέλεσμα αφράτο, χρυσαφένιο και ακαταμάχητο. Συνταγή για το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς Υλικά Μερίδες: για ταψί 25 Χ 35 εκ.,10-12 κομμάτια 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά ή φύλλα Βηρυτού 200-250 γρ. βούτυρο γάλακτος (αυτό στο βάζο) ή αγελαδινό, λιωμένο Για την κρέμα 800 ml (4 κούπες) φρέσκο γάλα πλήρες 340 ml (1 + 3/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 100 γρ. (2/3 κούπας)...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(60)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(108)
- Υγεία(372)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.