Τα καλά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, πολλαπλασιάζουν την παραγωγή λιποκυττάρων
Μια νέα επιστημονική μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για ένα από τα πιο διαδεδομένα "υγιεινά" λιπαρά της διατροφής μας. Ο λόγος για το ελαϊκό οξύ, το κύριο συστατικό του ελαιόλαδου, το οποίο μέχρι πρότινος θεωρούνταν ευεργετικό για την καρδιά και τον οργανισμό. Σύμφωνα με ερευνητές από το University of Oklahoma, η συγκεκριμένη λιπαρή ουσία φαίνεται να παίζει έναν διαφορετικό και ανησυχητικό ρόλο: ενισχύει την παραγωγή νέων λιποκυττάρων, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη παχυσαρκίας και σχετιζόμενων χρόνιων παθήσεων. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Reports, αποκαλύπτει ότι το ελαϊκό οξύ διαφέρει σημαντικά από άλλους τύπους διατροφικών λιπών. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ενεργοποιεί έναν συγκεκριμένο βιολογικό μηχανισμό στον οργανισμό που οδηγεί σε ταχύτερη πολλαπλασιαστική ανάπτυξη των πρόδρομων κυττάρων λίπους - των κυττάρων δηλαδή που αργότερα εξελίσσονται σε πλήρως λειτουργικά λιποκύτταρα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(51)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(162)
- Υγεία(335)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.