πριν από  22 ώρες 31 λεπτά

Techgear.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια νέα επιστημονική μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για ένα από τα πιο διαδεδομένα "υγιεινά" λιπαρά της διατροφής μας. Ο λόγος για το ελαϊκό οξύ, το κύριο συστατικό του ελαιόλαδου, το οποίο μέχρι πρότινος θεωρούνταν ευεργετικό για την καρδιά και τον οργανισμό. Σύμφωνα με ερευνητές από το University of Oklahoma, η συγκεκριμένη λιπαρή ουσία φαίνεται να παίζει έναν διαφορετικό και ανησυχητικό ρόλο: ενισχύει την παραγωγή νέων λιποκυττάρων, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη παχυσαρκίας και σχετιζόμενων χρόνιων παθήσεων. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell Reports, αποκαλύπτει ότι το ελαϊκό οξύ διαφέρει σημαντικά από άλλους τύπους διατροφικών λιπών. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ενεργοποιεί έναν συγκεκριμένο βιολογικό μηχανισμό στον οργανισμό που οδηγεί σε ταχύτερη πολλαπλασιαστική ανάπτυξη των πρόδρομων κυττάρων λίπους - των κυττάρων δηλαδή που αργότερα εξελίσσονται σε πλήρως λειτουργικά λιποκύτταρα.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation