Το αρχαιότερο ψυγείο ήταν η φωτιά: Οι άνθρωποι κάπνιζαν το κρέας εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια
Σε νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Frontiers in Nutrition αναφέρεται ότι η συντήρηση του κρέατος με τη μέθοδο του καπνίσματος μπορεί να ξεκίνησε σχεδόν πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια. Πολύ πιθανόν οι πρόγονοί μας να ξεκίνησαν τη χρήση της φωτιάς, όχι μόνο ως μιας πηγής ζέστης, αλλά με σκοπό τη συντήρηση πολύτιμης τροφής. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ εξηγούν ότι το άναμμα και η διατήρηση της φωτιάς στους προϊστορικούς χρόνους απαιτούσε κόπο, χρόνο και εμπειρία. Έτσι, οι παλαιοανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι για να καταβάλει κάποιος τόση προσπάθεια, θα έπρεπε να έχει σοβαρό ενεργειακό όφελος. Κι αυτό, φαίνεται πως ήταν η δυνατότητα να καπνίσει και να διατηρήσει για μήνες μεγάλες ποσότητες κρέατος. Η φωτιά ως ψυγείο πριν από εκατομμύρια χρόνια Όπως διαβάζουμε στο Science Alert, οι επιστήμονες ανέλυσαν εννέα αρχαιολογικές τοποθεσίες σε Νότια Αφρική, Κένυα, Ισραήλ, Αιθιοπία και Ισπανία. Σε αυτές βρέθηκαν οστά μεγάλων ζώων...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(152)
- Υγεία(328)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.