Τυρί και εφιάλτες: Μια αναπάντεχη σύνδεση που απασχολεί την επιστήμη
Μπορεί ένα φαινομενικά αθώο βραδινό σνακ, όπως το τυρί, να μετατρέπεται σε πηγή εφιαλτών; Νέα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν πως για κάποιους ανθρώπους, ιδίως όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η απάντηση είναι ναι. Μια πρόσφατη μελέτη με περισσότερους από 1.000 φοιτητές αποκάλυψε εντυπωσιακή συσχέτιση μεταξύ προβλημάτων πέψης που σχετίζονται με τα γαλακτοκομικά και διαταραγμένου ύπνου με έντονα, δυσάρεστα όνειρα. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology, φέρει την υπογραφή του Dr. Tore Nielsen από το Universite de Montreal και βασίστηκε σε εκτεταμένο ερωτηματολόγιο που διερεύνησε τις διατροφικές συνήθειες, την ποιότητα ύπνου και τη συχνότητα εμφάνισης εφιαλτών σε φοιτητές του MacEwan University. Τα ευρήματα είναι ενδεικτικά: άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα εφιαλτών και χειρότερη ποιότητα ύπνου. Σύμφωνα με τον Nielsen, τα συμπτώματα δυσφορίας στο πεπτικό σύστημα κατά τη διάρκεια της νύχτας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(52)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(149)
- Υγεία(387)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.