Το γνωρίζατε; - Ποιο προϊόν ήταν το πρώτο που ανακλήθηκε παγκοσμίως και γιατί
Newsroom | email: [email protected] Η πρώτη ανάκληση προϊόντος έγινε πριν 100 χρόνια στις Η.Π.Α., τη δεκαετία του 1920. Και όλα αυτά χάρη σε ακατάλληλα κονσερβοποιημένες ελιές. Στα τέλη του 1919 με αρχές του 1920, αναφέρθηκαν τρεις μεγάλες επιδημίες αλλαντίασης στις ΗΠΑ. Η πρώτη ήταν σε μια ιταλική οικογένεια που ζούσε στη Νέα Υόρκη, η οποία έχασε έξι από τα επτά μέλη της οικογένειας, λόγω κατανάλωσης ελιών. Έπειτα, 18 ακόμα καταναλωτές πέθαναν στη Νέα Υόρκη, στο Μίσιγκαν και το Οχάιο, ενώ αναφέρθηκαν και άλλα κρούσματα σε πολλές πολιτείες. Ο λόγος που πέθαναν τόσοι άνθρωποι δεν ήταν άλλος από την αλλαντίαση. Μια θανατηφόρα σπάνια και σοβαρή παραλυτική νόσο, που προέρχεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και κάποια στελέχη του Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Τα συμπτώματα ξεκινούν μέσα σε 12 έως 36 ώρες από την κατανάλωση κάποιου τροφίμου και συμβαίνει κατά κόρον από κονσέρβες. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα ήρθαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(36)
- Βιβλία(59)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(80)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.