Το θρεπτικό συστατικό που ρίχνει την πίεση: Σε ποιες τροφές θα το βρείτε
Newsroom | email: [email protected] Αν θέλετε να έχετε καλή καρδιαγγειακή λειτουργία, φροντίστε να καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα πλούσια σε κάλιο - ένα ιχνοστοιχείο που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από σχεδόν 25.000 άνδρες και γυναίκες. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά κάλιο, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, όσο περισσότερο κάλιο έτρωγαν, τόσο χαμηλότερη ήταν η πίεσή τους. Άνδρες και γυναίκες, εξ άλλου, είχαν λιγότερα καρδιαγγειακά επεισόδια (π.χ. εμφράγματα) όταν έτρωγαν άφθονο κάλιο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το κάλιο συμβάλλει στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιδράσεων του νατρίου. Το νάτριο είναι κύριο συστατικό στο αλάτι. Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο έχουν οι μπανάνες, τα αβοκάντο και ο σολομός. Άλλα πλούσια στο ιχνοστοιχείο τρόφιμα είναι ποικίλα λαχανικά και φρούτα, οι ξηροί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(626)
- politismos(42)
- Βιβλία(49)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(59)
- Κινηματογράφος(90)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(24)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.