πριν από  17 ώρες 30 λεπτά

Onlarissa.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι η ιδέα για τη δημιουργία του cafe bar Arco επί της Παπακυριαζή στην Πλατεία Ταχυδρομείου γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στον Οδυσσέα Λύτρα και του συνεργάτες του και αφορούσε ένα καφέ... "Είχαμε ακόμη την Βεγγέρα, το γνωστό μπαρ στο νεοκλασικό κτίριο, όταν μας μπήκε η ιδέα να δημιουργήσουμε ένα μαγαζί για τον καφέ εσπρέσο στη Λάρισα. Ήταν στις αρχές του 1990 που ο εσπρέσο άρχισε να αποκτά μεγάλη δημοφιλία στην Αθήνα κυρίως, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τότε όλοι πίναμε φραπέ και ο espresso στην Ελλάδα ήταν υπόθεση μιας περιορισμένης ομάδας ανθρώπων, σε στέκια καλλιτεχνών, κοσμικών και διανοούμενων που ακολουθούσαν την ιταλική συνήθεια στον καφέ. Είναι εντυπωσιακό το πόσο καθυστέρησε να γίνει μόδα ο εσπρέσο, αν και πρωτοεμφανίστηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄50 στην Αθήνα στο καφέ "Μπραζίλιαν", στην οδό Βουκουρεστίου, με τους προοριζόμενους πάγκους για όρθιους...". Ρεπορτάζ...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Θεσσαλία
    Palo presentation