πριν από  5 ώρες 30 λεπτά

Larissanet.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Γράφει ο Θεοφάνης Κουβούνας, Γεωπόνος - Εκπαιδευτικός Οι εταιρείες που συσκευάζουν μέλι υποχρεωτικά ακολουθούν διαδικασίες τυποποίησης, ενώ οι παραγωγοί θα πρέπει να το δίνουν στον καταναλωτή ποιοτικό και σε εμφανίσιμη συσκευασία Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι το χρώμα αφού αυτό βλέπουμε πρώτα. Μάλιστα ποικίλει ανάλογα από διάφανο μέχρι σκούρο καφέ- σχεδόν μαύρο- με αποχρώσεις από κίτρινο ξανθό έως χάλκινο πρασινωπό και μπλε. Η γεύση είναι ξεχωριστή για κάθε μέλι και εξαρτάται από τη φυτική προέλευση, από την περιοχή και από τις ουσίες που το συνθέτουν (μέταλλα, ιχνοστοιχεία, σάκχαρα κ.λπ.), ώστε να κυμαίνεται από γλυκό έως πικρό. Τέλος το άρωμα είναι ιδιαίτερο στοιχείο της κατηγορίας μελιού και προέρχεται από τα φυτά που το μάζεψε-τρύγησε η μέλισσα. Μπορεί λοιπόν να είναι από ελαφρώς έως έντονα αρωματικό. Συμπληρωματικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την κρυστάλλωση και την ρευστότητα, που κατά κάποιο τρόπο επηρεάζουν τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Θεσσαλία
    Palo presentation