Μακροσκοπική εξέταση δειγμάτων μελιού...
Γράφει ο Θεοφάνης Κουβούνας, Γεωπόνος - Εκπαιδευτικός Οι εταιρείες που συσκευάζουν μέλι υποχρεωτικά ακολουθούν διαδικασίες τυποποίησης, ενώ οι παραγωγοί θα πρέπει να το δίνουν στον καταναλωτή ποιοτικό και σε εμφανίσιμη συσκευασία Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι το χρώμα αφού αυτό βλέπουμε πρώτα. Μάλιστα ποικίλει ανάλογα από διάφανο μέχρι σκούρο καφέ- σχεδόν μαύρο- με αποχρώσεις από κίτρινο ξανθό έως χάλκινο πρασινωπό και μπλε. Η γεύση είναι ξεχωριστή για κάθε μέλι και εξαρτάται από τη φυτική προέλευση, από την περιοχή και από τις ουσίες που το συνθέτουν (μέταλλα, ιχνοστοιχεία, σάκχαρα κ.λπ.), ώστε να κυμαίνεται από γλυκό έως πικρό. Τέλος το άρωμα είναι ιδιαίτερο στοιχείο της κατηγορίας μελιού και προέρχεται από τα φυτά που το μάζεψε-τρύγησε η μέλισσα. Μπορεί λοιπόν να είναι από ελαφρώς έως έντονα αρωματικό. Συμπληρωματικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την κρυστάλλωση και την ρευστότητα, που κατά κάποιο τρόπο επηρεάζουν τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(32)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(47)
- Θεσσαλία(229)
- Θεσσαλονίκη(21)
- Θράκη(2)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(131)
- Μακεδoνία(49)
- Πελοπόννησος(86)
- Στερεά Ελλάδα(45)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.