Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Συνεργασία Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας για νέα προϊόντα διατροφής
Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (τΓΙΥΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Δρ. Φωτεινής Φ. Παρλαπάνη, συμμετέχει σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων διατροφής μέσω των Εργαστηρίων Consumer Engagement Labs (CEL). Η επιλογή του τΓΙΥΠ έγινε μετά από ανοιχτή πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας για τα Τρόφιμα (EIT Food), χρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα-πλαίσιο Horizon Europe. Τα CEL Εργαστήρια ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών τροφίμων, νεοφυών επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση νέων προϊόντων. Η μεθοδολογία των εργαστηρίων βασίζεται σε τεχνικές ψυχολογίας και διαδραστικές συνεδρίες, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να προτείνουν αλλαγές στα χαρακτηριστικά τροφίμων, να συνδυάσουν πλεονεκτήματα και να αναθεωρήσουν διατροφικές προτιμήσεις.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(22)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(37)
- Θεσσαλία(243)
- Θεσσαλονίκη(39)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(146)
- Μακεδoνία(47)
- Πελοπόννησος(93)
- Στερεά Ελλάδα(101)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.