Ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης μπορεί να προκαλούν τα υποκατάστατα της ζάχαρης
Η κατανάλωση των τεχνητών υποκατάστατων της ζάχαρης σχετίζεται με έναν ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης. Σύμφωνα με οκταετή μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία σε 12.772 άτομα και δημοσιεύεται αυτές τις μέρες στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology", φαίνεται ότι η κατανάλωση τούς οδήγησε στη μείωση λειτουργιών του εγκεφάλου και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες βλάβες. Αυτή η μελέτη, αν και δεν αποτελεί επίσημη οδηγία για αποφυγή αυτών των ουσιών, γιατί μένει να δειχθούν τα αποτελέσματά της, τάραξε τα νερά στην ασφάλεια των γλυκαντικών, που μπορεί να επηρεάζουν τη μνήμη μας, την ικανότητα μάθησης και τις γνωστικές μας λειτουργίες. Τα παραπάνω δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου "104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ" ο κλινικός διαιτολόγος, βιολόγος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό Χάρης Δημοσθενόπουλος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Υγεία | 27.08.2025 11:49 Πώς το μικροβίωμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η κατανάλωση των τεχνητών υποκατάστατων της ζάχαρη σχετίζεται με έναν ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης. Σύμφωνα με οκταετή μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία σε 12.772 άτομα και δημοσιεύεται αυτές τις μέρες στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology", φαίνεται ότι η κατανάλωση τούς οδήγησε στη μείωση λειτουργιών του εγκεφάλου και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να...
Η κατανάλωση των τεχνητών υποκατάστατων της ζάχαρης σχετίζεται με έναν ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης. Σύμφωνα με οκταετή μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία σε 12.772 άτομα και δημοσιεύεται αυτές τις μέρες στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology", φαίνεται ότι η κατανάλωση τούς οδήγησε στη μείωση λειτουργιών του εγκεφάλου και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να...
Η υπερκατανάλωση ζάχαρης εδώ και χρόνια θεωρείται παράγοντας κινδύνου για σοβαρές ασθένειες, από την παχυσαρκία και τον διαβήτη έως τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο. Ads Ωστόσο, μια νέα μεγάλη μελέτη από τη Βραζιλία έρχεται να "ταράξει τα νερά", δείχνοντας ότι ακόμη και τα τεχνητά υποκατάστατα της ζάχαρης μπορεί να μην είναι η "ασφαλής" λύση που πολλοί πίστευαν.Η...
Η κατανάλωση των τεχνητών υποκατάστατων της ζάχαρης σχετίζεται με έναν ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης. Σύμφωνα με οκταετή μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία σε 12.772 άτομα και δημοσιεύεται αυτές τις μέρες στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology", φαίνεται ότι η κατανάλωση τούς οδήγησε στη μείωση λειτουργιών του εγκεφάλου και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να...
Η κατανάλωση των τεχνητών υποκατάστατων της ζάχαρης σχετίζεται με έναν ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Σύμφωνα με οκταετή μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία σε 12.772 άτομα και δημοσιεύεται αυτές τις μέρες στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology", φαίνεται ότι η κατανάλωση τούς οδήγησε στη μείωση λειτουργιών του εγκεφάλου και αυτό είναι κάτι το οποίο...
Η κατανάλωση των τεχνητών υποκατάστατων της ζάχαρης σχετίζεται με έναν ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης. Σύμφωνα με οκταετή μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία σε 12.772 άτομα και δημοσιεύεται αυτές τις μέρες στο επιστημονικό περιοδικό "Neurology", φαίνεται ότι η κατανάλωση τούς οδήγησε στη μείωση λειτουργιών του εγκεφάλου και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(19)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(38)
- Θεσσαλία(235)
- Θεσσαλονίκη(36)
- Θράκη(1)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(88)
- Μακεδoνία(15)
- Πελοπόννησος(65)
- Στερεά Ελλάδα(74)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.