Aψέντι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ποτό που αποκαλούσαν και "πράσινη νεράιδα"
Newsroom | email: [email protected] Η Αρτεμισία το αψίνθιο ή Αψιθιά (Artemisia absinthium) είναι το πρωταρχικό συστατικό στο αψέντι που του δίνει αυτήν την αξιοσημείωτη "βοτανική" πικράδα του που έχει συσχετιστεί από την αρχαιότητα με θεούς και μαγεία. Το αψέντι ήταν επίσης ένα από τα μόνα αλκοολούχα που είχαν απαγορευτεί από τις κυβερνήσεις στις αρχές του 1900 εξαιτίας της αύξησης της δημοτικότητάς του σε μια εποχή όπου τα κινήματα ενάντια στο αλκοόλ γινόντουσαν όλο και πιο αυστηρά στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να αναφέρουμε πως το 1912 απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ, ενώ επέστρεψε το 2007. Γύρω στο 1990 επιστρέφει και στην Ευρώπη. Μπορεί, λοιπόν, το αψέντι να έχει αντιμετωπιστεί ως θεϊκό μαγικό φίλτρο, αλλά και ως σατανικό, ωστόσο υπάρχει και η αλήθεια. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ποτό που αξίζει να γνωρίσουμε. 1. Το αψέντι έχει ιδιαίτερη γεύση Για τους περισσότερους ανθρώπους η κυρίαρχη πικρή γεύση των συστατικών του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(502)
- politismos(27)
- Βιβλία(14)
- Βιντεοπαιχνίδια(5)
- Θέατρο & Χορός(35)
- Κινηματογράφος(41)
- Μουσική(45)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(90)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.