πριν από  1 ημέρα 17 ώρες

Athensmagazine.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η μεσογειακή διατροφή προάγει την υγεία και τη μακροζωία. Στη βάση της πυραμίδας τροφίμων της βρίσκεται το ελαιόλαδο, το οποίο σύμφωνα με έρευνες "αντέχει" περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου, το ελαιόλαδο είναι καλύτερο για την υγεία ακόμα και στο τηγάνισμα των τροφών.Το ελαιόλαδο πιο υγιεινό από τα σπορέλαια ακόμα και στο τηγάνισμα Το ελαιόλαδο πιο υγιεινό από τα σπορέλαια ακόμα και στο τηγάνισμα Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κάθε έλαιο συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν θερμαίνεται, δημιουργώντας νέες χημικές ενώσεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι τοξικές ή να αλλάξουν την θρεπτική του αξία. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιοριστεί ποιο έλαιο παραμένει περισσότερο αναλλοίωτο (σταθερό) στις υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και σε επαναλαμβανόμενη χρήση στο τηγάνισμα τροφών. Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες τηγάνισαν πατάτες με τρεις διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, σογιέλαιο και ηλιέλαιο.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Παράξενα
    Palo presentation