Καρπούζι: Αυτά είναι τα έξι σημάδια που θα σας βοηθήσουν να διαλέγετε το πιο γλυκό και ζουμερό
Newsroom | email: [email protected] Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και αδιαμφισβήτητα το καρπούζι είναι ο "πρωταγωνιστής" των καλοκαιρινών φρούτων. Ωστόσο πώς θα διαλέγουμε πάντα το πιο γλυκό και ζουμερό; Ευτυχώς, η φύση αφήνει μικρές ενδείξεις πάνω στο φρούτο. Αν μάθεις να τις "διαβάζεις", θα μπορείς να ξεχωρίσεις το καλό καρπούζι χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξεις ή να το αφήσεις στην τύχη. Ορίστε τι να προσέξεις: Το χρώμα αποκαλύπτει πολλά: Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι η κίτρινη κηλίδα στη φλούδα, εκεί που ακουμπούσε το καρπούζι στο έδαφος όσο ωρίμαζε. Αν η κηλίδα είναι βαθιά κίτρινη, είναι ένδειξη ότι το καρπούζι ωρίμασε αρκετά στον ήλιο. Αν είναι ανοιχτόχρωμη, πιθανότατα κόπηκε πρόωρα. Το "πιάσιμο" έχει βάρος: Ένα καλό καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ για το μέγεθός του. Αυτό δείχνει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό - κάτι που σημαίνει πως το καρπούζι είναι ζουμερό. Αν σου φαίνεται "ελαφρύ" για το μέγεθός του, μάλλον είναι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις ένα καλό και ζουμερό καραπούζι και ποιά είναι τα σημάδια που λένε -σχεδόν πάντα- την αλήθεια Το καλοκαίρι στην Κύπρο δεν έχει ολοκληρωθεί αν δεν δοκιμάσεις ένα δροσερό, τραγανό και ζουμερό καρπούζι. Κι όμως, όσοι έχουμε σταθεί μπροστά από έναν πάγκο με καρπούζια ξέρουμε καλά το δίλημμα: πώς διαλέγεις το σωστό; Ποιο είναι το ώριμο, ποιο...
Το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί αν δεν δοκιμάσεις ένα δροσερό, τραγανό και ζουμερό καρπούζι. Κι όμως, όσοι έχουμε σταθεί μπροστά από έναν πάγκο με καρπούζια ξέρουμε καλά το δίλημμα: πώς διαλέγεις το σωστό; Ποιο είναι το ώριμο, ποιο είναι άγουρο, ποιο έχει γεύση - και όχι απλώς... πολύ νερό; ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ευτυχώς, η φύση αφήνει μικρές ενδείξεις πάνω στο...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(628)
- politismos(62)
- Βιβλία(30)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(29)
- Κινηματογράφος(94)
- Μουσική(33)
- Παράξενα(35)
- Τέχνη(64)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.