Δεν είναι το αγελαδινό: Ποιο γάλα πρέπει να πίνεις μετά τα 50 για δυνατούς μυς και λιγότερο λίπος;
iStock Ίσως το έχεις ακούσει εκατοντάδες φορές. Να πίνεις το γάλα σου για γερά κόκαλα. Το αγελαδινό, φυσικά. Εδώ και δεκαετίες το έχουμε σχεδόν ταυτίσει με τη δύναμη, την ανάπτυξη, την υγεία. Όμως μια νέα μελέτη ήρθε να αμφισβητήσει αυτή την παλιά συνταγή και να στρέψει την προσοχή μας σε μια διαφορετική και πιο υποσχόμενη επιλογή: το κατσικίσιο γάλα. Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Food Science and Nutrition, ερευνητές θέλησαν να ελέγξουν πώς επηρεάζει διαφορετικό γάλα τη σαρκοπενία, δηλαδή την απώλεια μυϊκής μάζας και δύναμης που εμφανίζεται με την ηλικία. Προκάλεσαν τεχνητά τη σαρκοπενία σε ηλικιωμένα μοντέλα πειραματόζωων και μετά τους χορήγησαν είτε αγελαδινό, είτε κατσικίσιο γάλα σε διάφορες μορφές. Αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, κεφίρ, χωρίς λακτόζη: Ποιο είναι το καλύτερο; Τα ευρήματα της μελέτης δεν αφήνουν περιθώριο για αμφιβολίες: όλα τα είδη γάλακτος συνέβαλαν στη διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας, όμως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.