Έφτιαξα τα πιο λαχταριστά ντόνατ φούρνου: Η αγαπημένη μου συνταγή για γλυκά και αλμυρά ντόνατ στο ταψί
Η συνταγή για ντόνατ φούρνου γλυκά και αλμυρά! Μπορούν οι συνταγές με ζύμες που συνήθως θέλουν τηγάνι να μπορούν να μπουν φούρνο; Όχι πάντα, γι' αυτό βρήκαμε την πιο αποτελεσματική συνταγή για τα πιο αφράτα donut φούρνου. Εννοείται πως δε μπορούν να είναι ίδια με τα τηγανιτά, ωστόσο είναι σούπερ αφράτα και πεντανόστιμα! Υλικά: 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι250-280 γρ χλιαρό γάλα1 φακελάκι μαγιά50 γρ ζάχαρη5 γρ μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι70 γρ μαλακό βούτυρο Εκτέλεση Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε. Το πόσο θα χρειαστείτε ακριβώς εξαρτάται απ' το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε. Μόλις σχηματιστεί μία ζύμη, προσθέτουμε σε 3 δόσεις το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Χωρίζουμε σε κομμάτια των 60γρ. Πλάθουμε μπαλάκια. Για τα ντόνατ με λουκάνικο χρησιμοποίησα 30 γρ ζύμης.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.