Φρέσκο ψαράκι: 5 συνταγές που μυρίζουν... θάλασσα!
Καλοκαίρι χωρίς ψαράκι γίνεται; Δεν γίνεται! Από την πρώτη στιγμή που πιάνει η ζέστη, κάτι μέσα μας μας τραβάει προς τη θάλασσα - κι αν δεν μπορούμε να βουτήξουμε, τουλάχιστον μπορούμε να τη φέρουμε στο πιάτο μας. Το καλό με το φρέσκο ψάρι είναι πως δεν χρειάζεται πολλά-πολλά. Ένα καλό λάδι, λίγο λεμόνι, φρέσκα μυρωδικά και ψήσιμο με αγάπη - αυτά αρκούν για να φτιάξουμε ένα πιάτο που μας ταξιδεύει. Πάμε να μαγειρέψουμε; 1. Ψάρι πλακί στον φούρνο - αρωματικό και σπιτικό Ιδανικό για: μπακαλιάρο, σαφρίδι, γόπες, σπάρο Τι θα χρειαστούμε 1 κιλό ψάρι καθαρισμένο 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Τι πρέπει να κάνουμε Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, το καρότο και το σκόρδο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.