Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας
Άνοιξε το 2006 στο Μεταξουργείο, σε μια εποχή που το δυνητικό του πελατολόγιο δεν μπορούσε να εντοπίσει την περιοχή αυτή στον χάρτη της πόλης. Όπως λέει ο ίδιος ο Νικηφόρος (Κεχαγιαδάκης, ο ιδιοκτήτης του Aleria) άνοιξε "προ google maps" όταν ακόμα το Μεταξουργείο ήταν στα βάθη της αστικής άγονης γραμμής της Αθήνας. Από το 2006 μέχρι το 2025 έχουν αλλάξει πολλά - και στο Μεταξουργείο και στο Aleria, περισσότερα ίσως στο Μεταξουργείο και λιγότερα στο Aleria. Ένα καθοριστικό σημείο στο διάστημα αυτών των 19 χρόνων ήταν σαφώς το ξεκίνημα της συνεργασίας με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη, το 2011. Η συνεργασία του Νικηφόρου με τον Γκίκα είναι σταθερή για 14 χρόνια, όπως σταθερές είναι και οι βραβεύσεις του Aleria όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που το καθιστά το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται ανελλιπώς έχοντας τον ίδιο ιδιοκτήτη και τον ίδιο σεφ. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει συχνά, για την ακρίβεια δε συμβαίνει καθόλου, οπότε ήταν από μόνο του η αφορμή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.