Γλυκιά κολοκυθόπιτα με λιγότερες από 300 θερμίδες
iStock Η γλυκιά κολοκύθα είναι ένας μικρός διατροφικός θησαυρός που αξίζει να έχεις πιο συχνά στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, β-καροτένιο και φυτικές ίνες, προσφέροντάς σου αντιοξειδωτική δράση, λαμπερό δέρμα και καλύτερη πέψη. Παράλληλα, έχει φυσική γλυκύτητα, οπότε σου επιτρέπει να μειώσεις τη ζάχαρη χωρίς να στερηθείς τη γεύση. Ο πουρές κολοκύθας κάνει την υφή της πίτας σου κρεμώδη και απαλή, ενώ το έντονο πορτοκαλί του χρώμα σε προδιαθέτει για μια γλυκιά, φθινοπωρινή απόλαυση. Είναι το ιδανικό συστατικό αν θέλεις κάτι γλυκό, θρεπτικό και ελαφρύ, χωρίς ενοχές. Η συγκεκριμένη συνταγή από τη διατροφολόγο Σόνια Αλεξίου (@dietitians_lab) για pumpkin pie είναι διαφορετική: είναι πιο ελαφριά, με λιγότερες από 300 θερμίδες το κομμάτι, και φτιαγμένη με αγνά, ισορροπημένα υλικά. Το γάλα χαμηλών λιπαρών, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ δημιουργούν τη βελούδινη βάση της κρέμας, ενώ το μέλι χαρίζει φυσική γλυκύτητα και υπέροχο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.