πριν από  4 ώρες 54 λεπτά

Shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


iStock Όταν βάζεις τρόφιμα στην κατάψυξη, φροντίζεις να τα διατηρήσεις για περισσότερο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάσουν σημαντικά τη διατροφική τους αξία. Η διαδικασία της κατάψυξης, αρκεί να την εφαρμόσεις σωστά, βοηθά στο να παραμείνουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες των τροφών σχεδόν αναλλοίωτα. Πρέπει όμως να προσέχεις, γιατί υπάρχει και ένα μειονέκτημα: το λεγόμενο "κάψιμο" από την ψύξη. Αυτό συμβαίνει όταν το τρόφιμο έρθει σε επαφή με τον αέρα μέσα στην κατάψυξη, με αποτέλεσμα να χάνει την υγρασία του. Έτσι αλλοιώνεται η γεύση του και αποκτά δυσάρεστη υφή. Αν και δεν είναι επικίνδυνο να το φας, έχει χάσει μέρος των θρεπτικών του συστατικών και μπορεί να έχει πάρει μυρωδιές από άλλα φαγητά που έχεις αποθηκεύσει κοντά του. Ωστόσο έχεις αναρωτηθεί πόσο χρονικό διάστημα μένουν φρέσκα και ασφαλή για κατανάλωση τα τρόφιμα στην κατάψυξη; O διατροφολόγος Απόλλωνας Καψάλης (@apollokapsalis), σου έχει τον κατάλληλο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Γυναίκα
    Palo presentation