πριν από  7 ώρες 17 λεπτά

Shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


iStock Μπορεί το όνομα του στα αγγλικά, "zucchini", να παραπέμπει στην Ιταλία, όμως το κολοκυθάκι κατάγεται από την Αμερική και έχει πίσω του ιστορία... 10.000 ετών! Παρόλο που συνήθως το θεωρείς λαχανικό, στην πραγματικότητα είναι φρούτο. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το καρπούζι, την κολοκύθα και το αγγούρι. Έχει απαλή γεύση, μαγειρεύεται εύκολα και ταιριάζει παντού - και αυτό το κάνει ένα από τα πιο πολυχρηστικά τρόφιμα στη διατροφή σου. Η μικροβιολόγος Jabeen Begum, τονίζει στο webMD, ότι το κολοκυθάκι είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες αλλά γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως λουτείνη και ζεαξανθίνη, που είναι σημαντικά για την υγεία των ματιών. Είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνη A, ενώ σου προσφέρει και σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνες C, Κ και Β6. Μάλιστα, αν το φας με τη φλούδα (καλά πλυμένη φυσικά), θα πάρεις έξτρα δόσεις βιταμινών! Ένα μεγάλο ωμό κολοκυθάκι έχει μόλις 55 θερμίδες, 4...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Γυναίκα
    Palo presentation