Κονσέρβες τόνου: Οι χημικές ουσίες που βλάπτουν την υγεία - Πώς να μειώσουμε την έκθεσή μας;
iStock Ο τόνος σε κονσέρβα είναι το απόλυτο comfort food, ειδικά για τους πιο πολυάσχολους και κουρασμένους. Είναι γρήγορο, νόστιμο και διαρκεί μήνες στα ντουλάπια μας. Ωστόσο, αυτό το φαινομενικά αθώο τρόφιμο κρύβει κινδύνους για την υγεία μας, λόγω των χημικών που περιέχονται στις συσκευασίες του. Όπως εξηγούν οι ερευνητές Antia Lestido Cardama και Lara Pazos Soto από το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα, στο The Conversation, οι κονσέρβες περιέχουν χημικές ουσίες, όπως τη δισφαινόλη Α (BPA), οι οποίες μπορεί να βλάψουν το ενδοκρινικό σύστημα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ποιες είναι αυτές οι επικίνδυνες ουσίες και πώς μπορούμε να τις αποφύγουμε; Υδράργυρος στους τόνους σε κονσέρβα: ΜΚΟ απαιτούν επείγοντα μέτρα Τα χημικά που βρίσκονται στις κονσέρβες Οι κονσέρβες τόνου περιέχουν συνήθως επικάλυψη από πολυμερή υλικά, τα οποία χρησιμεύουν για να προστατεύσουν το φαγητό από την οξείδωση και να διατηρήσουν την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.