"Liystor" και "Ydoron" φέρνουν τη θάλασσα και το dry ageing ψαριών στο Μοναστηράκι
Επισκέπτομαι το εστιατόριο "Liystor" λίγο καιρό προτού ανοίξει επίσημα τις πόρτες του για το κοινό επί της Ερμού στο Μοναστηράκι. Στο εσωτερικό του πανέμορφου νεοκλασικού, παλιά κατοικία του διακεκριμένου αρχαιολόγου Κυριάκου Πιττάκη που μετέπειτα μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και τα τελευταία χρόνια ρήμαζε, επικρατεί ένα χαρούμενο πανδαιμόνιο εργασιών και προετοιμασιών για την πρεμιέρα που πλησιάζει. Το στοίχημα είναι μεγάλο γιατί δεν μιλάμε μονάχα για το εστιατόριο αυτό του ισογείου που αγαπά τις θαλασσινές γεύσεις, αλλά και για ακόμα έναν χώρο στον τελευταίο όροφο του κτιρίου που θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες και θα είναι ένα πρωτότυπο "steak house ψαριού με dry aged κοπές", όπως μου το περιγράφει ο executive chef Νίκος Αποστολάκης. Νίκος Αποστολάκης Η σύνδεση με τη θάλασσα και τους θησαυρούς της τον ακολουθεί από τα γεννοφάσκια του. Βέρος Κρητικός και δη Ηρακλειώτης, την είχε πάντα κοντά του ακόμα και τότε που ξεκινούσε να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.